Aluevaalipaneeli 2022

Tammikuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit, joissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto.

Etelä-Karjalan yhdistys- ja järjestötoimijoiden Kumppanuusverkosto-hanke järjesti yhteistyössä SOSTE:n ja Järjestöjen sote-muutostuen / Kymen-Karjalan sosiaali- ja terveysturva ry:n kanssa aluevaalipaneelin lauantaina 15.1.2022 klo 15–16.30. Paikkana oli Kulttuuritila Nuijamies.

Paneelin tallenne löytyy täältä: https://vimeo.com/666136027

Paneelin valokuvia löytyy tämän linkin takaa.

Ja Etelä-Saimaan sivuilta: https://www.esaimaa.fi/paikalliset/4440478

SOSTE:n nettisivuilla lisää aluevaaleista: https://www.soste.fi/aluevaalit/

Vaalipäivä on sunnuntaina 23.1. – käydään äänestämässä!

Aluevaalipanelistit ja juontajat yhteiskuvassa Kulttuuritila Nuijamiehen lavalla vasemmalta oikealle: Heidi Vättö (vas.), Linda Brandt-Ahde (kok.), Juha Rantalainen (kd.), Hanna Holopainen (vihr.), Teemu Liukkonen (ps.), Juho Heikka (juontaja), Henna Hovi (juontopari), Antti Vilkko (kesk.) ja Pertti Lintunen (sd.)

Me mennään vaalipaneeliin viikon päästä lauantaina

Pyytämäämme määräaikaan mennessä (5.1.) meille on ilmoittautunut seitsemän aluevaaliehdokasta, jotka osallistuvat järjestöjen aluevaalipaneeliin. Arvostamme ehdokkaiden myönteistä vastausta kutsuumme! Osallistujat aakkosjärjestyksessä ovat:

Linda Brandt-Ahde (kok.)

Ilpo Heltimoinen (ps.) äkillisen sairaustapauksen vuoksi puoluetta edusti Teemu Liukkonen

Hanna Holopainen (vihr.)

Pertti Lintunen (sd.)

Juha Rantalainen (kd.)

Antti Vilkko (kesk.)

Heidi Vättö (vas.)

Seuraamme tarkasti koronatilanteen kehittymistä ja viranomaisten määräyksiä tapahtumien terveysturvallisesta järjestämisestä.

Panelistit esittäytyvät

Pertti Lintunen (sd.)

Koulutus:
-Hallintotieteiden maisteri, Tampereen yliopisto

Työura (aikajärjestyksessä):
-Tutkija ja vt assistentti (mm kunnallishallinnon opetustehtäviä), Tampereen yliopisto,
mm Etelä-Karjalan ydinalueyhteistyöselvitys, Kuntien valtionapututkimus, Sairaanhoitopiirien kehittämisselvitys
-Kunnansihteeri/Hallintojohtaja Hattulan kunta
-Poliittinen avustaja, valtiovarainministerit Erkki Liikanen ja Matti Louekoski
-Toimialajohtaja Kotkan Kaupunki
-Kaupunginjohtaja Imatran kaupunki

Luottamustoimia:
-Etelä-Hämeen sos.dem piirin pj
-Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön
kuntainliiton hallitusjäsen
-Kymenlaakson sairaanhoitopiirin hallituksen pj
-Kotkan sairaanhoito-oppilaitoksen johtokunnan pj
-Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallituksen pj
-Etelä-Karjalan amk:n Saimian hallitus

Tällä hetkellä mm:
-Etelä-Karjalan Osuuspankin edustajisto
-Imatranajo oy:n hallituksen pj
-Imatran Palvelutaloyhdistyksen toiminnantarkastaja

Juha Rantalainen (kd.)

Olen 72-vuotias lappeenrantalainen eläkeläinen lääkäri ja lääketieteellisten aineiden lehtori.

Työurani tein terveyskeskuslääkärinä, työterveyslääkärinä ja ammattikorkeakoulun opettajana.

Olen ollut Lappeenrannan kaupunginvaltuutettuna 28 vuotta ja Etelä-Karjalan maakuntaliiton valtuuston jäsenenä useita vaalikausia.

Tunnen hyvin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen, koska olen toiminut Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksoten) hallituksen jäsenenä 8 vuotta ja Etelä-Karjalan pelastuslautakunnan jäsenenä 4 vuotta. 

Puolueeni on Kristillisdemokraatit ja äänestysnumeroni on 61.

Linda Brandt-Ahde (kok.)

Olen 35-vuotias äiti. Työskentelen lastensuojelun sosiaalityöntekijän virassa. Koulutukseltani olen ekonomi (KTM) ja valtiotieteiden maisteri. Harrastan monipuolisesti liikuntaa ja olen laajalti kiinnostunut terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Olen Lappeenrannassa toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Tällä valtuustokaudella olen kaupunginhallituksen varsinainen jäsen, sekä lasten ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtaja. Olin eduskuntavaaliehdokkaana vuonna 2019. Pyydän luottamustasi päästä tekemään töitä aluevaltuutettunasi. Lupaan toimia oikeudenmukaisesti, inhimillisesti sekä huolehtia kestävästä taloudesta. Lupaan olla tavoitettavissa sekä ylläpitää hyvää ja vastavuoroista keskustelukulttuuria. Lupaan edesauttaa hyvinvointialueemme päätöksiä sosiaalityön tiedon ja teorian sekä taloudellisen osaamiseni näkökulmista.

Heidi Vättö (vas.)

Olen tänä vuonna 43 vuotta täyttävä neljän ihanan lapsen äiti Lappeenrannasta.

Leivän hankin pöytäämme työskentelemällä rakennuksilla maalarina.

Sisällön saan elämääni perheeni lisäksi yhteisiin asioihin vaikuttamisella.

Olen ehdolla aluevaaleissa samasta syystä kuin olen mukana politiikassa. On tärkeää, että päätöksen tekijöissä on ihmisiä, jotka aidosti ymmärtävät kokemuksensa kautta tavallisen ihmisen elämää iloineen ja suruineen, haasteineen ja vastauksineen.

Me ymmärrämme, mitä tarkoittaa, kun lapsilla tai itsellämme ei ole vakuutusta. Se tarkoittaa, että meidän tulee voida luottaa, että saamme terveydenhuollon palvelut silloin kun niitä tarvitsemme.

Luottamuksena tekemästäni työstä, olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunkikehityslautakunnan jäsen. Olen vahvasti mukana yhdistystoiminnassa ollen vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen ja rakennusliiton hallituksen jäsen.

Tehdään yhteisellä tahdolla ja yhteistyöllä.

Antti Vilkko (kesk.)

Olen Antti Vilkko, Eksoten valtuuston puheenjohtaja ja Suomen Keskusta rp:n Lappeenrannan kunnallisjärjestön hallituksen jäsen sekä kaupunginvaltuuston varajäsen. Kuntapolitiikassa olen ehtinyt tehdä pitkän uran 1980 luvun lopulta Joutsenossa ja sen jälkeen 1990-luvun puolivälistä Lappeenrannassa tähän päivään. Luottamustehtäväni ovat olleet kunnanhallituksessa ja valtuustossa, useissa lautakunnissa, konserniyhtiöissä ja Lappeenrannan kaupunginhallituksen varajäsenenä.


Kotini on Nuijamaalla, jossa asun vaimoni Anittan kanssa kotitilaani Katteluksen kylässä. Kolme aikuista lasta ja kolme lasten lasta – kohta kaikki hekin aikuisiässä.


Työurani olen tehnyt poliisin palveluksessa. Ensi askeleet uralla Vantaan Tikkurilassa ja sen jälkeen 20 vuotta Joutsenon nimismiespiirissä kaikissa sen poliisitehtävissä, erityisalaani olivat nuorisopoliisitoiminta ja rikostutkinta. Joutsenon jälkeen toimin esimies- ja tutkinnanjohtajan tehtävissä Lappeenrannan poliisilaitoksella ja sitä seuranneessa Kaakkois-Suomen poliisilaitoksessa. Jäin eläkkeelle 38 palvelusvuoden jälkeen järjestäytyneen ja huumausainerikollisuuden tutkintayksikön johtajan tehtävästä vuonna 2015.


Uusi luottamustyöura lähti heti samana vuonna alkuun Migrin ja AVI:n tehtävissä käräjäoikeuden määräämissä yksin Suomeen tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden edustajana. Tässä tehtävässä jatkan edelleen.


Harrastan metsänhoitoa ja klapintekoa, kalastelen ja metsästelen sekä hoidan kahden hehtaarin pihaa ja puutarhaa.

Hanna Holopainen (vihr.)

45-vuotias lappeenrantalainen tuotantotalouden diplomi-insinööri ja ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Olen lähtenyt politiikkaan, koska haluan olla mukana rakentamassa yhdenvertaisempaa, reilumpaa ja elinvoimaisempaa yhteiskuntaa. Haluan edistää kestävällä tavalla toteutettua taloudellista toimintaa ja työllisyyttä. Yhteiskunnan ja talouden tavoitteena tulee olla hyvinvoinnin tuottaminen.


Eriarvoistumiskehitys on pysäytettävä ja kaikille lapsille tulee tarjota yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvään elämään. Ilmastonmuutoksen torjuminen tulee ottaa tosissaan. Samalla on tärkeää huolehtia myös eläinten hyvinvoinnista ja luonnon monimuotoisuuden säilymisestä.

Näissä aluevaaleissa on myös kysymys yhdenvertaisuudesta, heikoimmista huolehtimisesta, kestävästä taloudesta ja hyvän elämän mahdollisuuksista.


Varmistetaan, että apua saa aina ajoissa ja että ammattilailla on riittävästi aikaa ihmisten kohtaamiseen. 


Olen ollut aktiivisesti yli kymmenen vuotta mukana sote-uudistuksen eri vaiheissa politiikan eri tasoilla. Viimeimmäksi eduskunnassa hallintovaliokunnassa työstämässä tätä lainsäädäntöä. Tästä osaamisesta olisi varmasti hyötyä Etelä-Karjalan hyvinvointialuetta rakennettaessa.

Teemu Liukkonen (ps.)

Lappeenrantalainen aktiivinen kuntapoliitikko. Ammatiltani olen kiinteistönvälittäjä ja- sekä muusikko. Toimin Lappeenrannan Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsenenä vuosille 2022. Toimin myös Perusuomalaisten kymen ry:n piiriedustajana vuosille 2022. Luottamustoimet pitävät minut ajan tasalla Lappeenrannan kaupungin ja tulevan hyvinvointialueen asioissa.  Minulle on tärkeää päästä vaikuttamaan kuntalaisten ja tulevan hyvinvointialueen palveluiden laatuun niin, että ne palvelevat kaikkia sosiaaliluokkia parhaalla mahdollisella tavalla. Emme saa unohtaa maaseutua jossa palvelut on myös turvattava.

Luottamustoimet:

-Lappeenrannan kaupunginvaltuuston varavaltuutettu.

-Saimaan tukipalvelut Oy:n hallituksen jäsen

-Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän tilatyöryhmän jäsen.

-Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän  hallituksen varajäsen.

-Lappeenrannan seudun Ympäristölautakunnan varajäsen.

-King Street of Lappeenranta Ry:n hallituksen jäsen

Comments are closed.